Specialiseret rådgivning om løngennemsigtighedsdirektivet
 
 
 

Løngennemsigtighed - rådgivning og datahåndtering

En ny lov om løngennemsigtighed er på vej, og det stiller nye krav til jer som virksomhed. Brug Azets som sparringspartner og lær, hvordan I anvender medarbejderdata korrekt.

JA TAK – JEG VIL GERNE VIDE MERE

 

datarådgivning

Datahåndtering

Lær at bruge medarbejderdata optimalt ifm. lønåbenhed

specialiseret rådgivning om løngennemsigtighedsdirektivet

Specialiseret rådgivning

Forstå og bliv klar til loven om løngennemsigtighed

praktisk rådgivning om ligeløn

Praktisk tilgang

Få tilpasset de interne processer til lovgivningen om ligeløn

Løngennemsigtighed - få styr på lovgivningen og dataen

Med løngennemsigtighedsdirektivet følger en ændring af praksis ude hos de danske virksomheder. Og det kan virke uoverskueligt da der stadig er mange ubekendte ved lovgivningen.  

Hos Azets følger vi med og står klar til at hjælpe dig og din virksomhed, med at leve op til kravene i løngennemsigtighedsdirektivet - både dem, vi kender nu og de, der er på vej.  

Det forventes at virksomheder skal leve op til den nye lovgivning pr. 6. juni 2026 og det er derfor allerede nu tid til at overveje hvordan din virksomhed vil gøre det i praksis.  

Herunder har vi opsummeret noget af det vi kan hjælpe med, i forbindelse med det nye løngennemsigtighedsdirektiv. 

KONTAKT OS, FOR AT HØRE MERE

løngennemsigtighedsdirektivet

 

Hvad er løngennemsigtighed? 

Løngennemsigtighed kan beskrives som graden af åbenhed og tilgængelighed til information om de lønninger, en virksomhed tilbyder sine medarbejdere og omverdenen. Det, der tidligere blev betragtet som en privatsag – såsom lønniveauer og kompensation – er i stigende grad blevet et emne, som virksomheder skal kunne stå til ansvar for i fremtiden. 

Løngennemsigtighedsdirektivet er vedtaget for at fremme ligeløn, især mellem kønnene. De nye regler vil gøre det lettere for medarbejdere at forhandle løn, da lønniveauer skal være tilgængelige. Lovgivningen kan dermed bidrage til at mindske det strukturelle løngab mellem kønnene. 

På nuværende tidspunkt har vi dog kun EU-direktivet om løngennemsigtighed, og det er derfor endnu uklart, hvilke konkrete konsekvenser lovgivningen får i Danmark. Hos Azets følger vi udviklingen i lovprocessen tæt og opdaterer, når der er nyt. Derfor anbefaler vi at holde øje med denne side for at få den nyeste viden om løngennemsigtighedsdirektivet.

 

Vi kan hjælpe jer helt i mål med løngennemsigtighed

Løngennemsigtighedsdirektivet vil særligt påvirke HR-funktionens arbejdsopgaver inden for fagområdet personalejura, da det indebærer øgede krav til datahåndtering, rapportering og analyser af lønforhold og eventuelle løngab i virksomheden. 

juridisk hjælp til løngennemsigtighed

Juridisk hjælp til løngennemsigtighed

Med nye lovgrundlag følger også en række ændringer til din håndtering af personalejura såsom jobarkitektur, lønpolitik, lønanalyser, rekruttering mv. Her er der konkrete opgaver at tage fat på inden for det juridiske felt – opgaver vi kan løse for dig. 

Når du vælger at samarbejde med vores HR Legal-specialister, får du en erfaren støtte, der kan hjælpe din virksomhed med at blive compliant med ny lovgivning og regulativer.

Rådgivning og behovsafklaring

Nye krav til HR-afdelingen vil blive introduceret gradvist som følge af bl.a. ny lovgivning og regulativer – krav, som fører til konkrete opgaver, der skal løses. De opgaver indeholder bl.a. databehandling og registrering, analyse og overvågning, rapportering og intern kommunikation mv. Her kan vi hjælpe.  

Vores specialister kan understøtte virksomheden i at optimere virksomhedens HR-funktion, så den er forberedt på de mere komplekse krav fra lovgivning og den teknologiske udvikling.

rådgivning om medarbejderdata

optimal databrug i hr-afdelinger

Optimal brug af data

For at imødekomme nye krav og muligheder i din virksomheds HR-funktion er korrekt og optimal brug af data afgørende, da data fra virksomhedens systemer fungerer som grundlaget for analyser, rapportering og beslutningsstøtte. 

Vi kan hjælpe jer med at opnå præcision i analyser, understøtte compliance-procedurer og skabe troværdighed og gennemsigtighed i virksomhedens processer, internt blandt medarbejderne og eksternt til myndigheder og samfundet generelt.

Hvordan griber du løngennemsigtighed an? 

Deadline for at implementere løngennemsigtighed i din virksomhed er måske tættere på, end du tror. Selvom EU-direktivet om ligeløn endnu ikke har udmøntet sig i konkret lovgivning i Danmark, anbefaler vi, at I starter processen allerede nu. Første skridt er at skabe overblik – her er, hvad I bør fokusere på:

1. Kortlægning af løngab

Start med at identificere, hvor store og hvorhenne jeres løngab er. Dette kræver grundigt arbejde med data og rapportering, som ofte bedst håndteres med ekstern hjælp, hvis I mangler interne ressourcer.

2. Gennemgang af lønpolitik

Dine medarbejdere vil i stigende grad interessere sig for det interne lønniveau og sammenligne det med deres eget. Det er derfor vigtigt at gennemgå jeres lønpolitik. Sørg for, at stillingernes værdi vurderes objektivt, lønbåndene er klare, og at medarbejdernes kompensation fastsættes ud fra kønsneutrale kriterier. 

3. Analyse af markedsløn

Løngennemsigtighed påvirker ikke kun de interne lønninger – det vil også skabe større transparens på tværs af markedet. For at sikre jeres konkurrencedygtighed bør I undersøge, hvordan jeres lønniveauer ligger i forhold til konkurrenterne og tilpasse jer derefter.

4. Plan for transparens

Udarbejd en plan for at adressere de uligheder og uhensigtsmæssigheder, I opdager i kortlægningsfasen. Dette er et vigtigt skridt mod at skabe en gennemsigtig og retfærdig lønstruktur.

Få hjælp til processen

Har I brug for rådgivning om løngennemsigtighed og konkrete tiltag til implementering? Kontakt os, så hjælper vi jer godt i gang med klare processer og effektive løsninger.

Kontakt os her

Ofte stillede spørgsmål (FAQ) om Løngennemsigtighedsdirektivet

Ønsker du mere info?

Udfyld venligst formularen, og så kontakter vi dig hurtigst muligt. Du er også altid velkommen til at kontakte os på:

Tlf. 70 232 232

phone

Kontakt mig venligst

Ja, vær venlig at håndtere min anmodning. Jeg accepterer, at Azets modtager og gemmer mine kontaktoplysninger i overensstemmelse med Privacy Statement

Ja tak, jeg vil gerne tilmeldes nyhedsbrevet fra Azets. Jeg kan til enhver tid afmelde mig igen.