Spørgsmål og svar om outsourcing – Kontrol og kommunikation

Løn og HR | 03.05.2023

af Tonni Nielsen

Hos Azets er vi eksperter i outsourcing af regnskab og løn, og vi besvarer derfor gerne jeres spørgsmål herom. I dette indlæg svarer jeg på et par spørgsmål omkring kontrol og kommunikation i et outsourcing-samarbejde. Det er nemlig et emne, der ligger mange på sinde, når de overvejer at outsource forretningskritiske funktioner som regnskab og løn.

Hvordan kan vi bevare kontrollen, når vi lægger en funktion ud af huset?

– Mange ledere er bekymret for at lægge enten hele eller dele af deres økonomifunktion eksternt, fordi det kan føles som et tab af kontrol. At virksomheden mister kontrollen, når de outsourcer, er dog en udbredt myte, og der gælder faktisk det modsatte. For hvad sker der med kontrollen, når dine medarbejdere forlader virksomheden, går på barsel eller tager på ferie? Hvis du lægger arbejdet eksternt, er du garanteret levering og opbakning uanset situationen. Hertil kommer, at eksterne konsulenter ofte er så erfarne og specialiserede, at de opdager ting, som virksomheden ikke selv havde set eller tænkt på. Du bør kræve af din outsourcing-partner, at du regelmæssigt modtager information, rapporter og analyser samt har adgang til sikre it-løsninger, hvor du nemt kan få adgang til dine data, tal og andre statistikker.

Hvordan ser den løbende kommunika­tion ud, og hvad kan vi forvente af svartider? Hvad gør vi, hvis der opstår uventede ting, eller hvis vores kontaktperson er på ferie?

– Vi anbefaler, at samarbejdet mellem kunde og leverandør starter med en årsplan, som blandt andet omfatter evalueringsmøder. Ud over disse evalueringsmøder bør der være en løbende kommunikation via e-mail og telefon. Vi anbefaler også, at kunden får en fast kontaktperson, men at der samtidig er flere konsulenter hos leverandøren, som er inde i kundens processer og rutiner. For eksempel skal kunden ikke sende e-mails til en bestemt rådgiver, men til et team af konsulenter. På den måde undgår man problemer under fravær og sygdom. En outsourcing-­partner bør have en reaktionstid på maksimalt 24 timer.

Download vores guide og få svar på 30 spørgsmål om outsourcing

Guide: FAQ om outsourcing

Fik du læst vores tidligere blogindlæg i serien?

Ellers kan du finde dem her:

Outsourcing – Omkostninger og fordele

Outsourcing – Samarbejde og kvalitet

 

Går I med tanker om at outsource hele eller dele af jeres regnskabs- og/eller lønafdeling?

Overvejer I at outsource jeres regnskabs- og/eller lønafdeling – måske som led i effektiviseringsplaner, eller fordi I ønsker at reducere administrationen til fordel for mere strategiske forretningsområder? Så håber jeg, at disse blogindlæg bidrager til at afklare, hvad der er mest fordelagtigt for jeres virksomhed. Sidder I tilbage med ubesvarede spørgsmål, så er I velkomne til at kontakte os.

Læs mere om, hvad vi kan tilbyde jeres virksomhed inden for outsourcing af løn

Læs mere om, hvad vi kan tilbyde jeres virksomhed inden for outsourcing af regnskab

post author

Om Tonni Nielsen

Tonni Nielsen er uddannet inden for økonomi og regnskab på CBS. Han har mere end 20 års praktisk erfaring som revisor og manager i økonomifunktioner. Tonni har været i Azets siden 2003 og bestrider stillingen som Senior manager.